V Přerově si zaplavou otužilci

V Přerově si zaplavou otužilci image not found

Viděli jste film Bába z ledu? Pokud ano a zaujal vás, tak si na Silvestra zajeďte do Přerova, sejdou se zde otužilci z celé Moravy.

Tato akce se koná každoročně a pořadatelé předpokládají, že se jí zůčastní desítky plavců a tisíce přihlížejících. Otužilci ale vše berou z recese, navléknou se do kostýmů, na hlavy si dají paruky a ve vodě pak mají diskotéku. Letos, stejně tak jako v minulých ročnících, se kostýmy budou hodnotit a bude se vyhlašovat nejhezčí z nich.

"Otužilci se symbolicky rozloučí s rokem 2019 a vzdají také hold prvnímu českému přemožiteli kanálu La Manche Františku Venclovskému, který v Přerově žil. Ten letošní ročník je jubilejní, je to už 50 let, co se na Silvestra v Přerově loučí otužilci se starým rokem na řece Bečvě," řekl pořadatel Bohuslav Přidal.

Letos to zatím vypadá, že díru v ledu si plavci opět vysekávat nebudou. V minulosti se to už párkrát stalo. Loni ale měla voda 3 st. a venku bylo 5,5 st., letos hlásí teploty okolo 10 st. Tak uvidíme, jak si otužilci své silvestrovské plavání užijí!

Akce nedaleko sokolovny začne ve 14:00, o hodinu později na ni naváže další silvestrovský program na náměstí T. G. Masaryka.

(zdroj: olomouckadrbna.cz)

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář