Naši judisté úspěšně reprezentují u nás i v zahraničí

Naši judisté úspěšně reprezentují u nás i v zahraničí image not found

Tři medaile pro Železné judisty z nejobsazenějšího turnaje ČR


Hned 7 judistů Železa Hranice se představilo na turnaji série ČP v Ostravě, kde se sešla opravdu těžká konkurence 1645 závodníků z 216 oddílů a více jak 10-ti států. V této těžké konkurenci se borci Železa neztratili a domů vezou 3 medailové umístění.
 

V kategorii do 23 let hranický oddíl reprezentovali dvě děvčata Gabriela Nádvorníková a Šarlota Olšáková (-70 kg) věkem ještě juniorky a dva chlapci Jiří Trněný (-73kg) a Miroslav Hanák (-100 kg), který je již regulérní závodník této věkové kategorie. Hned tři z nich se dokázali prosadit na stupně vítězů v těžké mezinárodní konkurenci. Děvčata obě podlehla v úvodních kolech a spadly do oprav, kde již nezaváhaly, kdy každá po dalších dvou vítězných zápasech obsadily konečná 3. místa.

Mirkovi se vedlo o něco lépe a podlehl až ve finále konečnému vítězi a domů tak veze stříbro. Poslední zástupce Jiří Trněný bohužel po náročném losu skončil bez umístění.

Hranice měly na žíněnce zastoupení i v kategorii dorostenců, a to Theodora Paříka (-90kg) a Jakuba Ráce (-66kg). Oba bohužel prohráli v úvodních zápasech a do oprav již nepromluvili.

V neděli se odehrála vrcholová akce evropského juda – European open Varšava. Na polském tatami mělo své zastoupení i hranické judo, a to Martina BEZDĚKA a Roberta TROJNARA. Robert nastoupil k jednomu zápasu ve váze do 81 kg, los byl k němu nemilosrdný, přiřkl mu do prvního kola zkušeného reprezentanta Ukrajiny KANIVETSE. Robert sice svému soupeři dokázal „napsat“ shido, nicméně poté prohrál na podtočení z uchimaty a byl z turnaje vyřazen. Od trenéra však dostal za svůj výkon pochvalu.
Martinovi se vedlo o něco lépe, pěknou technikou nidan kosotogari poslal na zem Kanivetsova kolegu Dmytra BEREZHNYI. Postoupil tak do třetího kola, kde však podlehl pozdějšímu vítězi kategorie Sidorykovi. Symbolickou útěchou mohou být Martinovi body do olympijské kvalifikace, které si svým výkonem připsal.

(text: Š. Skurka)

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář