Jak zvládli koronavirus hraničtí atleti?

Jak zvládli koronavirus hraničtí atleti? image not found

V době koronaviru i hraničtí sportovci trénovali individuálně. Navíc se také odvolaly akce, do kterých se atleti chtěli zapojit, např. akce Českého atletického svazu „Spolu na startu“.

Bez náhrady se také zrušily tradiční akce, jako jsou Běh vítězství, Hranická dvacítka a Hranická desítka. Nyní už ale atleti můžou opět závodit. Závodní sezónu 1. června zahájil kladenský mítink s předními reprezentanty. Do Kladna se chystají takové hvězdy jako Barbora Špotáková, Tomáš Staněk nebo Pavel Maslák.

Ve stejnou chvíli se na dalších minimálně 100 atletických stadionech včetně Hranic odehrály atletické závody určené pro děti a mládež různých věkových kategorií a v různých disciplínách napříč celou Českou republikou.
A jak se připravovali ve ztížených podmínkách hraničtí atleti? „První týdny karantény jsme trénovali individuálně. Svým svěřencům, starším žákům, dorostencům a juniorům jsem posílala tréninkový plán vždy na týden. Většina dospělých atletů trénovala individuálně. A drobotina měla úplně volno,“ uvedla trenérka Klára Úlehlová.
Jakmile se oficiálně povolilo otevření sportovišť pro individuální sporty, začali se hraničtí atleti scházet na stadionu, vždy pouze po malých skupinkách. Nejprve paní Úlehlová se svými staršími svěřenci a  trenérský kolega Vladislav Kaspar s dospělými atlety. Trénovaly skupinky do deseti lidí. S  postupným uvolňováním pravidel karantény nastoupili začátkem května do tréninkového procesu i mladší žáci a  od pondělí 11.5. začaly trénovat také přípravky.
 

 

(mesto-hranice.cz)

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář