Šermíři na Helfštýně

Šermíři na Helfštýně image not found

Tento víkend budou na hradě Helfštýn šermíři.

Velký Festival vojenské historie, který se měl konat v květnu, byl kvůli koronaviru zrušený. Tento víkend 18. a 19. 7. 2020 chystají šermíři pro návštěvníky vystoupení s názvem Šermířské dny s Adoreou.

Adorea je skupina historického šermu z Olomouce, která už 10 let pořádá setkání living-history známé jako Festival vojenské historie. Patří k předním představitelům scénického šermu v republice. Spolupracují s filmovými štáby, divadelní produkci i trenérské činnosti herců, které v riskantních scénách často zastupují.

Můžete se těšit na 3 představení denně a uvidíte legendární okamžiky hrdinů z románů, pohádek, divadel a filmů s množstvím akčních scén, kaskadérských výkonů a se zapojením diváků ve vystoupení Hrdinové. V plánu je i jeden z novějších programů pod názvem Fresky, což je soubor různých historických událostí spojených do krátkých příběhů.

Vstupné: plné 100 Kč, snížené 50 Kč, děti do 6 let zdarma.

(adoreaolomouc.cz)

 

Festival vojenské historie se uskuteční 19. a 20. září. Je to jedna z největších akcí na Helfštýně. Ten se promění ve vojenské ležení; například loni jeho nádvoří obsadily vojenské historické spolky a sdružení představující vojenskou historii dvanácti staletí. Na hrad přijeli šermíři z celé republiky i zahraničí, akci navštívilo zhruba 5000 lidí. Naopak největší akce hradu, evropské setkání kovářů s názvem Hefaiston. To ale letos kvůli koronaviru nebude.

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář