Letiště je zpět!

Letiště je zpět! image not found

Festival jazzu, elektroniky a performance, Letiště X0XI, jehož loňský ročník se kvůli pandemii mimořádně uskutečnil na střeše pražské Radosti, letos opět přistane v domovských Hranicích. Tradiční místo drahotušského letiště ale tentokrát vymění za vnitřní a venkovní prostory kulturního a komunitního centra Karnola a hranické ulice.

 

Festival, který staví svou hudební dramaturgii na zdánlivě překvapivé kombinaci jazzu a elektroniky, se letos uskuteční od 12. do 14. srpna. Mezi vystupujícími umělci se představí například Bára Zmeková, Lotus Wash, kapely Noisy Pots, Flash The Readies, Point of Few, Metastavy a další. Hudební program pak doplní divadelní představení, umělecké instalace nebo performance v režii Daniela Možnara, jenž v nich reflektuje stále aktuální téma odtržení a znovunalezení. Návštěvníci se mohou těšit také na speciální architektonická řešení venkovních prostor Karnoly a scénografie v provedení studentů Fakulty architektury VUT v Brně. Řešení pracují s dočasnou instalací jen pro potřeby festivalu a využívají zbytkové a recyklovatelné materiály.

 

A je to právě kontextuální uchopení celého projektu, jeho žánrová pestrost a kvalita performerů, co posouvá Letiště ze škatulky klasických letních festivalů mezi společenské akce. Akce, které jsou samy o sobě ztělesněním uměleckého díla...

 

Připravte se.

Už brzy odlétáme vzducholodí do ráje.

 

Letiště X0XI

datum: 12.-14. 8. 2021

místo: Karnola, Hranice (na Moravě)

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář