"Zebra se za tebe nerozhlédne"

"Zebra se za tebe nerozhlédne" image not found

Policisté opět připomínají dětem, jak bezpečně přejít silnici. 

Se začátkem nového školního roku probíhá v tomto týdnu až do pátku 9. září další kolo celorepublikové dopravně preventivní akce připravované Policejním prezidiem ČR s názvem „Zebra se za Tebe nerozhlédne“. Zaměřená je hlavně na nezletilé chodce, na kontrolu dodržování pravidel při přecházení pozemních komunikací.

Do akce jsou zapojeny hlídky policistů napříč celým Olomouckým krajem. Jednotlivá stanoviště byla záměrně vytipována u přechodů pro chodce v blízkosti školských zařízení, kde lze předpokládat zvýšený pohyb školou povinných dětí. Policisté oslovují naše nejmenší chodce při cestě do školy a zjišťují, zda vědí, jak mohou bezpečně přejít silnici. Všem osloveným dětem za odměnu předávají drobné dárky, které byly vytvořeny právě pro účely této preventivní akce.

Upozorňujeme rovněž řidiče, aby byli obezřetní a dbali obzvláště v těchto dnech zvýšené opatrnosti právě při projíždění okolo školských zařízení. Děti mohou být po prázdninách roztěkané a nepozorné a je zde nebezpečí, že by mohly neuváženě vstoupit do vozovky. Proto je dobré, aby řidiči tuto situaci předvídali a nepodceňovali.

V roce 2021 řešili policisté v Olomouckém kraji celkem 248 dopravních nehod na přechodu pro chodce nebo v jeho blízkosti. Za první pololetí letošního roku evidujeme těchto dopravních nehod 171.

(PČR)

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář