Expozice zámku Kinských se dočkala prestižního ocenění

Expozice zámku Kinských se dočkala prestižního ocenění image not found

Centrála cestovního ruchu Východní Moravy ocenila multimediální expozice Člověk v krajině, krajina v lidech, kterou můžete navštívit v Muzeu regionu Valašsko na Zámku Kinských ve Valašském Meziříčí.

Zámek Kinských ve Valašském Meziříčí prošel v minulých letech velkou rekonstrukcí. Po novuotevřeí čekalo na návštěvníky velké překvapení v podobě moderně pojaté expozice. Ta přibližuje dějiny soužití mezi člověkem a přírodou. Expozice je seřazena postupně od pravěku až po současnost a návštěvník poznává, jak se měnila valašská krajina, stavby, lidské technologie i hospodářské postupy a zařízení. Pro děti i dospělé jsou připraveny projekce na velkoplošných obrazovkách, které jsou pro všechny jistě mnohem zajímavější než dosavadní textové panely. Na velkých obrazovkách tak mohou návštěvníci sledovat příběhy lidí zasazené do dané doby a tehdejších kulis.

Aby se malý návštěvník pobavil, jsou zde připraveny také zábavně-poznávací hry na dotykových panelech a velká audiovizuální instalace. Nechybí ani unikátní sbírkové předměty z daných období. 

Tak neváhejte tuto zajímavou expozici navštívit, pobaví velké i malé!

Expozici si od jejího otevření loni v březnu prohlédly tisíce lidí. Nyní se jí dočkalo i ocenění na Konferenci cestovního ruchu ve Zlínském kraji 2023, která proběhla v Interhotelu Zlín. Ředitel Muzea regionu Valašsko Tomáš Vitásek obdržel z rukou náměstka hejtmana Zlínského kraje Lubomíra Trauba a ředitelky Centrály cestovního ruchu Východní Moravy Zuzany Vojtové Uznání za významný počin v cestovním ruchu. Ocenění si samozřejmě velmi vážíme a všechny co nejsrdečněji zveme k návštěvě zámku Kinských. Expozice Člověk v krajině, krajina v lidech rozhodně není jedinou zajímavostí, za kterou se k nám oplatí zajít. Programovou nabídku najdete ZDE

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář