Stavba Palačovské spojky už se blíží!

Stavba Palačovské spojky už se blíží! image not found

Palačovská spojka, tolik důležitá pro dopravu v okolí Hranic, se měla již několikrát začít stavět. Zahájení stavby se však stále odkládá.

Podle Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) však přípravy na stavbu přece jen někam postoupily a mělo by se začít již v 2. čtvrtletí tohoto roku. Podle původního plánu již stavba měla být v plném proudu, ale výběrové řízení bylo dokončeno až loni v prosinci. Nakonec ŘSD vybralo zhotovitele, kterým je sdr. COLAS CZ, Colas Hungária Zrt, FIRESTA-Fišer, rek. stavby za nabídkovou cenu 2,184 miliardy Kč bez DPH.

Konečně se také podařilo dokončit výkup pozemků , které byly zahájeny v roce 2016.  Na začátku března 2022 byly zahájeny přípravné práce (skrývka ornice, kácení dřevin a záchranný archeologický průzkum). Stavba by měle dle ŘSD být dokončena v roce 2025.

Palačovská spojka má pro Hranice mimořádnou důležitost, protože odvede tranzitní dopravu, která vede přes Hranice po silnici I/35 směrem na Valašské Meziříčí a Slovensko. Spolu se severovýchodním obchvatem jsou pro město nejdůležitějšími dopravními stavbami. 

Samotná stavba sestává ze dvou částí – novostavby silnice I/35  Lešná – Palačov, která měří téměř 5 kilometrů. Na tuto část má navázat rekonstrukce silnice D48 Dub – Palačov o délce 3,67 km. Součástí stavby jsou i mosty, protihlukové stěny, úpravy okolních dotčených komunikací, přeložky a úpravy inženýrských sítí a jedna mimoúrovňová křižovatka silnic R48 a I/35 – MÚK Palačov. 

(mesto-hranice.cz)

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář