Učitelem roku 2023 je kantorka z Hranic

Učitelem roku 2023 je kantorka z Hranic image not found

Už tradičně proběhlo v aule Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci na Den učitelů 28. března předávání cen ankety Učitel roku Olomouckého kraje.

Ocenění obdrželo celkem 21 učitelů a hlavní oceněnou byla tentokrát oblíbená učitelka Jana Nováková ze Střední odborné školy Hranice, kde učí účetnictví a ekonomiku. Zabývá se tzv. zážitkovou pedagogiku, studenti mají ve vyučování imaginární firmy a studenti ji za její přístup milují.

„Poslouchat medailonky jednotlivých pedagogů, kteří si chodili pro ocenění, bylo pohlazením na duši. Jsem rád, že každoročně oceňujeme práci, která mnohdy není vidět, a přitom je tak důležitá. Pro Olomoucký kraj je rozvoj vzdělávání prioritou. Všem kantorům patří velký dík za práci, kterou vykonávají,“ řekl hejtman Olomouckého kraje Josef Suchánek.

Ocenění se už od roku 2011 předává pracovníkům středních škol, vyšších odborných, speciálních i základních uměleckých škol, dětských domovů, pedagogicko-psychologických poraden a domů dětí a mládeže se sídlem v Olomouckém kraji.

(olkraj.cz)

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář