Judista Bezděk bodoval na Evropském poháru!

Judista Bezděk bodoval na Evropském poháru! image not found

Jediný cenný kov z evropského poháru seniorů v chorvatském Dubrovníku vybojoval pro českou výpravu hranický závodník Martin Bezděk.

Úspěch je to o to významnější, protože se jedná o první Martinovu medaili na takto vysoce postavené soutěži v nové kategorii do sta kilogramů a zároveň o první finálovou účast hranického závodníka na vrcholové seniorské soutěži vůbec.

Martin se nejprve utkal s reprezentanty z Černé Hory a Srbska, se který mi se bez zaváhání poradil. V semifinále kategorie nastoupil proti Němci Freyovi, který se na vrcholné úrovni pohybuje již notnou řádku let a v jeho sbírce nechybí ani medaile ze seniorského mistrovství světa. Martin se však zkušenějšího soupeře nezalekl a dvěma wazari ho poslal k zemi. Ve finále pak nastoupil proti domácímu Kumricovi. Ten předvedl výbornou připravenost v boji na zemi i v postoji a k radosti domácích Martinovu cestu ke zlatu zhatil.

"Přestože je porážka vždy bolestivá, tahle Martina mrzet nemusí. Opět se mu podařilo něco, co nikomu z Hranic před ním ne a všichni se těšíme na to, jaký milník Martin pokoří příště," zhodnotil úspěch svého závodníka šéftrenér hranického juda Marek Nádvorník.

(text: Š. Skurka)

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář