Hraničtí Železáři se prosadili ve Slovinsku

Hraničtí Železáři se prosadili ve Slovinsku image not found

V sobotu se hraničtí judisté z Železa znovu po roce zúčastnili mezinárodního turnaje ve slovinském Mariboru. Turnaje se celkem zúčastnilo přes tisíc judistů z 16 zemí a 124 klubů. I v takové obrovské konkurenci se našim mladým judistům povedlo vybojovat hned sedm bodovaných umístění a z toho dvě medaile.

Nejlépe se turnaj povedl našemu nejmladšímu členovi výpravy, a to Brunovi Netočnému, který v průběhu turnaje dokázal porazit soupeře z Bosny a Hercegoviny, Slovinska a Chorvatska, a tak se právem postavil na nejvyšší stupínek a domů si odvezl zlatou medaili. Druhou bronzovou medaili pak vybojovala po bojovném výkonu Julie Pospíšilová.

Po náročném průběhu turnajem se čtyřmi výhrami a jedné porážce se do bojů o bronzovou medaili probojovali Matěj Macháček a Marek Podešva. Oba judisté se po celý zápas rvali tělem i duší, bohužel ani jeden z judistů svého soupeře neudolal a shodně na bramborovém 5. místě.

Sedmá místa dále obsadil Vojta Dornica, Bára Slezáková a Tadeáš Ondroušek. Deváté místo ještě po dvou výhrách a dvou porážkách přidali Václav Dornica a Ondřej Janíček. Jednu výhru v turnaji ukořistili, Ondra Král, Pavlo Spytskii a Dominik Vaculík. Jaroslav Samko a Veronika Sýkorová se tentokrát neprosadili.

„Ne každému se turnaj dnes povedl podle jeho přestav, ale u všech našich svěřenců je vidět obrovský vzestup oproti minulým turnajům, a i když máme stále na čem pracovat, tak zkušenosti z takovéhoto mezinárodního turnaje jsou k nezaplacení,“ zhodnotil závody v Mariboru trenér Ondřej Rác.

Bezděk na svém prvním Mistrovství světa seniorů v DOHA

Martin Bezděk na svém prvním Mistrovství světa seniorů v katarském Doha bohužel skončil ve 2. kole, kdy nestačil na kolumbijce Balantu. Martin nastoupil do zápasu velice aktivně a hned ze startu dostal soupeře do defenzívy, v průběhu souboje se však síly postupně vyrovnaly a v závěru Kolumbijec skóroval wazari technikou uchi mata. Těsné vedení zvládl udržet a pro Martina to tak znamenalo konec turnaje. Pro Martina se jednalo o premiéru na Mistrovství světa seniorů a z výsledku si rozhodně zoufat nemusí - ve dvaadvaceti letech jich má ještě bezesporu řadu před sebou. Šéftrenérka hranické mládeže Marie Holčáková na dálku Bezděkovi vzkázala: „Bezvadná práce. Když vezmu, kolik dřiny, slz a potu tě tam dostalo, tak je to totální paráda. Tvůj čas ještě přijde."

Přestože to v pátek na medaili nedopadlo, již teď Martin dokázal to, co žádný jiný hranický judista před ním. Ve stejné váhové kategorii nastoupil dvojnásobný olympijský vítěz Lukáš Krpálek, který po čtyřech vyhraných zápasech postoupil do finále, kde bohužel na body podlehl a z Mistrovství světa si odváží stříbrnou medaili.

 

(text: Š. Skurka)

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář